FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski Cengiz Insaat dobio posao gradnje nove dionice autoceste kroz BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 21. prosinca 2012.(Hina) - Turska tvrtka Cengiz Insaat dobila je posao gradnje nove dionice autoceste na koridoru V c kroz Bosnu i Hercegovinu, a ugovor o izvedbi tog projekta u petak su u Sarajevu potpisali predstavnici te tvrtke i vlade Federacije BiH.

Dionica autoceste na pravcu južno od Sarajeva prema Mostaru, koja treba biti izgrađena u narednih dvadeset mjeseci, duga je deset kilometara, a cijeli projekt, koji je vrijedan oko 180 milijuna eura, financirat će se kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Uz Cengiz Insaat, kao glavnog ugovaratelja, radove će izvoditi još sedam bosanskohercegovačkih građevinskih tvrtki.

Turska se tvrtka u gradnju eutoceste na koridoru V c kroz BiH uključila tek prije dvije godine, a predstavnici vlade FBiH ističu kako ona to radi vrlo kvalitetno te uz puno poštivanje dogovorenih rokova.

Na trasi autoceste na koridoru V c BiH je do sada izgradila nešto više od 40 kilometara suvremene prometnice, a trenutačno se gradi još toliko.

Za sada je cilj da do kraja 2014. bude izgrađeno 100 od 330 kilometara autoceste koliko iznosi njena ukupna projektirana dužina kroz BiH.

Cjelokupna autocesta, prema postojećim procjenama, mogla bi biti dovršena do kraja 2020. godine ukoliko se osiguraju potrebna kreditna sredstva.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙