FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk upozorenja u zdravstvu Federacije BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 12. prosinca 2012. (Hina) - Jednosatni štrajk održali su u srijedu zaposlenici u zdravstvenim ustanovama diljem Federacije BiH tražeči povećanje plaća s obzirom na činjenicu da je njihova prosječna plaća jedna od najnižih u javnome sektoru.

Budući nisu ispoštovane obveze po Kolektivnom ugovoru da se visina plaće zaposlenika u zdravstvu mora usklađivati s rastom troškova života, u svih deset županija u Federaciji BiH održan je štrajk upozorenja, izvijestili su iz Neovisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH. Dodali su da su plaće radnika u zdravstvu među najnižim u ovome entitetu. Zatražili su povećanje satnice koja se nije mijenjala od 2007. godine kada je potpisan Kolektivni ugovor.

Sindikati zdravstva Federacije BiH najavili su da će, ako ne dođe do ispunjavanja zahtjeva o povećanju satnice rada, zaposlenici stupiti u opći štrajk dodajući da će za eventualne posljedice biti odgovorne vlasti u ovome entitetu.

Zbog složenog ustroja Federacije BiH područje zdravstva posebno je uređeno u deset županija. U državi BiH ne postoji jedinstveni sustav zdravstvene zaštite, jednako kao ni na razini dva entiteta.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙