FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovina i Vrdoljak o očekivanjima u 2013.

Autor: tper
ZAGREB, 21. prosinca 2012. (Hina) - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavili su danas kako je 2012. bila godina zaustavljanja negativnih trendova i godina početka reformi, a kako će 2013. biti godina mijenjanja negativnog trenda.

Vrdoljak je kazao kako je 2012. bila jako teška godina, što građani najbolje znaju, no isto tako bila je to godina u kojoj su rađeni temelji za ono što će uslijediti u idućih nekoliko godina.

Godina 2013. je prekretnica, ona kada mijenjamo trend, nema više pada, idemo prema gore, a kojim tempom ovisi o svima nama, kazao je Vrdoljak.

Dodao je kako je uvjeren da ćemo biti dovoljno dobri da brzina i visina rasta budu na razini kako se planiralo.

Na pitanje kako komentira izjave potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU o smanjenju investicija od 2,5 milijarde kuna Vrdoljak je rekao kako će se sve što bude fizibilno i kvalitetno realizirati, u granicama mogućeg.

Sve investicije koje su fizibilne, koje daju dodanu vrijednost, neće biti zaustavljene, istaknuo je.

Rekao je i kako će barijere što se investicija tiče biti skinute, najavljujući da će u hitnoj proceduri biti zakon o strateškim investicijskim projektima.

I ministar Jakovina ističe da je 2012. bila godina zaustavljanja negativnih trendova i početka reformi.

U Ministarstvu poljoprivrede je bilo gotovo tri milijardi kuna investicija u ovoj godini, što znači da 2012. nije izgubljena godina, kazao je napominjući kako je trebalo zaustaviti dugogodišnji niz negativnih trendova.

Reforme nisu lagane, ali su nužne, godina štednje, odgovornog poslovanja Vlade i ministarstva je za nama i mislim kako će 2013. biti ta koja će pokazati da smo radili dobro, rekao je Jakovina.

Upitan za komentar izjave prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić da politička karijera Radimira Čačića nije gotova i o mogućnosti njegova povratka u Vladu, Vrdoljak je kazao kako se teško može planirati što će se dogoditi, a posebno biti isključiv.

Pred nama su izazovi u gospodarstvu, a što će se dogoditi za godinu dvije, neka vrijeme pokaže, kazao je i dodao da tko bi pomislio prije tri godine da će Jakovina i on biti ministri.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙