FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 7. prosinca

Autor: dduk
ZAGREB, 6. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 7. prosinca.

OPATIJA - U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera održat će se "Kvarnerski dan turizma 2012.", u sklopu kojega će se u opatijskom Milenij Grand hotelu 4 opatijska cvijeta uz ostalo održati i 7. sjednica Skupštine TZ Kvarnera (10 sati). Također bit će potpisani i sporazum o suradnji TZ Kvarnera i Policijske uprave primorsko-goranske (12 sati), dodijeljena priznanja TZ Kvarnera pobjednicima u akciji "Volim Hrvatsku 2012." (12,45 sati). Prema najavi organizatora, u nazočnosti ministra turizma Veljka Ostojića bit će predstavljeni i projekti "Kvarner gourmet" i "Kvarner food" i biti dodijeljene oznake kvalitete za ugostiteljske objekte (14 sati).

LIPIK/PAKRAC - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak posjetit će Lipik i Pakrac gdje će, uz razgovore sa čelnicima ta dva grada, posjetiti i tvornicu stakla Lipik Glas te lokaciju tvrtke Drvna industrija Papuk. Tvornica stakla Lipik Glas zapošljava 180 radnika, a gotovo 95 posto svoje proizvodnje plasira izvan Hrvatske osobito u zemlje EU. Drvna industrija Papuk, pretrpjela je u Domovinskom ratu velike ratne štete, a 2006. godine je završila u stečaju. Nekretnine te tvrtke kupila je vlastitim sredstvima tvrtka Ferdinand d.o.o., Draga Bašćanska, s namjerom izgradnje proizvodnog pogona za preradu drveta te obnovljivih izvora energije. U tijeku je postupak ishođenja svih potrebnih dokumenata za početak izgradnje proizvodnog pogona, kao i rušenje i čišćenje razrušenih objekata. Planirani početak izgradnje proizvodnih kapaciteta je travanj 2013. godine, ukupna planirana vrijednost investicije je 147 milijuna kuna, a planirano je i otvaranje 160 novih radnih mjesta. Nakon obilaska lokacije Drvne industrije Papuk, ministar Vrdoljak će u 11,45 sati dati izjavu za medije.

ZAGREB - Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture svečano će obilježiti Dan Svetog Nikole, kojeg pomorci slave kao svoga zaštitnika. Resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić dodijelit će nagrade umirovljenim kapetanima i priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama iz područja pomorstva i unutarnje plovidbe (11 sati, sjedište Ministarstva, Prisavlje 14).

BREZNIČKI HUM - Tvornica za proizvodnju elektro opreme Metal Product svečano će obilježiti 45. obljetnicu rada puštanjem u pogon novog proizvodnog pogona (13 sati, Breznički Hum 6b).

ZAGREB - Zaklada Marijan Hanžeković dodijelit će nagradu Zaklade za 2012. godinu. Marijan Hanžeković bio je cijenjen i poznat hrvatski ekonomist - financijaš, uz ostalo prvi ministar financija Republike Hrvatske. Zaklada koja nosi njegovo ime osnovana je 1998., a njezin je cilj promicanje financijske znanosti te poticanje znanstvenika i stručnjaka, posebno mladih, na bavljenje tom disciplinom (13 sati, Hotel Palace, Trg Josipa Jurja Strossmayera 10).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙