FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Betlehemsko svjetlo predano gradonačelniku Bandiću

Autor: smar
ZAGREB, 18. prosinca 2012. (Hina) - Izviđači Hrvatske predali su danas Betlehemsko svjetlo, simbol mira i ljubavi, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Badiću.

Predsjednica Zagrebačkog zbora izviđača Višnja Sremić istaknula je da je ovo dvadeseta godina da Betlehemsko svjetlo iz Beča dolazi u Zagreb, odnosno zagrebačku Katedralu odakle će ga izviđači prenijeti po cijeloj Hrvatskoj.

Poručila je da to svjetlo u sadašnjim kriznim vremenima nosi poruku strpljivosti i poruku da se treba potruditi najviše kad je teško.

Betlehemsko svjetlo pali se prvu nedjelju došašća na velikoj svečanosti u Betlehemu, na mjestu Kristova rođenja. Uz pomoć velikog broja nacionalnih izviđačkih organizacija, Svjetlo svake godine obilazi svijet i prenosi se svijećama milijuna vjernika.

"Želim da ovo svjetlo uđe u domove Zagrepčana i da nas ovo svjetlo mira, ljubavi i dobrote grije u adventsko vrijeme, a poruke koje je Krist poručio prije dvije tisuće godina su poruke na tom tragu mira, ljubavi i dobrote", istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon što je u Gradskoj upravi, sedmi put zaredom, simbolično preuzeo Betlehemsko svjetlo.

(Hina) xsmar yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙