FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak gradonačelnika Bandića s udrugama osoba s invaliditetom

Autor: lbak
ZAGREB, 6. prosinca 2012. (Hina) - U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je danas u Gradskoj upravi čelnike i predstavnike udruga osoba s invaliditetom od posebnog interesa za grad Zagreb i udruga koje djeluju u korist osoba s invaliditetom.

Na sastanku koji je vodio gradonačelnik Bandić utvrđen je plan rješavanja "akutnih problema osoba s invaliditetom u gradu Zagrebu, istaknutih na prekjučerašnjem primanju u Gradskoj skupštini", stoji u današnjem priopćenju iz ureda gradonačelnika. Dodaje se da je riječ o poslovnim prostorijama, nabavi pet novih kombija, vraćanju iznosa zakupnine na pet kuna po metru četvornome te smještaju najtežih socijalno–zdravstvenih slučajeva.

Svoja prava udruge će ostvarivati u suradnji s mjerodavnim uredima, zavodima i službama, a po preporuci Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, ističe se u priopćenju.

Gradonačelnik je najavio i amandman koji će podnijeti na drugom čitanju proračuna, a u kojemu će tražiti da se novac namijenjen projektima i programima za unaprjeđivanje kvalitete života osoba s invaliditetom vrati na razinu 2011.

Sljedeći sastanak, kako je najavljeno, održat će se u siječnju u prostorijama Društva distrofičara.

(Hina) pp/xlbak ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙