FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić će primiti nagradu Hrvata iz Kotora

Autor: mbuj
ZAGREB, 4. prosinca 2012. (Hina) - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio je danas u zgradi Gradske uprave predsjednika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore – Kotor (HGD CG Kotor) Mirka Vičevića, a on je tom prigodom gradonačelnika Bandića pozvao da kao počasni gost dođe u Kotor 3. veljače gdje će mu biti uručena nagrada za osobe od najvećeg značaja za Hrvate u Crnoj Gori.

Zahvalivši na prijemu, Vičević je Bandića upoznao s djelatnošću Hrvatskog građanskog društva Crne Gore – Kotor te ga pozvao da kao počasni gost dođe u Kotor 3. veljače kada slave Dan svoga zaštitnika, Svetog Tripuna.

Tada će, već tradicionalno, biti dodijeljene nagrade osobama od najvećeg značaja za Hrvate u Crnoj Gori, a ove godine, nagrađen iz Hrvatske bit će upravo zagrebački gradonačelnik.

Vičević je posebno zahvalio i na potpori izdavanju Hrvatskoga glasnika.

Osim gradonačelnika Bandića, sastanku su prisustvovali pročelnik za financije Slavko Kojić, šefica za međunarodnu suradnju Vesna Šimić i pomoćnica pročelnika za obrazovanje Božica Šimleša, navodi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Dodaje se i kako Grad Zagreb njeguje izvrsne odnose s nacionalnim manjinama u Zagrebu, ali jednako tako ne zaboravlja Hrvate u drugim zemljama. Tako se za hrvatske školarce iz Crne Gore redovito organiziraju ljetne škole i kampovi, a zavidna je suradnja i na području kulture.

(Hina) pp/xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙