FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Matić otvorio Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga

Autor: aspa
ZAGREB, 14. prosinca 2012. (Hina) - Ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Republike Predrag Matić svečano je večeras na Zagrebačkom velesajmu (ZV) otvorio Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga koji su organizirali Zagrebački velesajam zajedno s Udrugom branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam i HKUD Željezničar iz Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i supokroviteljstvom Grada Zagreba.

Predsjednik udruge branitelja ZV-a Željko Baća rekao je da je osnovni cilj Božićnog sajma međusobno povezivanje braniteljskih zadruga i udruga. Osim braniteljskih zadruga i udruga sajam je otvoren i za nastupe drugih civilnih zadruga, udruga i gospodarstava, a tijekom sajma održat će se brojne prezentacije tradicionalnih obrta, obiteljskih gospodarstava kao i bogat kulturno-umjetnički program.

Ministar branitelja rekao je da mu je drago da nakon ovih godina nakon Domovinskog rata hrvatski branitelji pokazuju da nisu još za "staro željezo".

Kao što su bili prvi u obrani Domovine oni pokazuju da mogu puno pridonijeti u njezinu razvoju i pokazati da i u gospodarskom pogledu mogu pokazati nešto dobro, dodao je.

Ove godine zadruge i udruge pokazuju svoje proizvode - od poljoprivrednih do industrijskih, rekao je i istaknuo da se pozivu na sajam odazvalo preko 100 izlagača.

Kazavši kako nažalost nema puno sretnih priča nakon Domovinskog rata koje se vezuju za branitelje, istaknuo je da su najbolja i najsretnija priča branitelja nakon Domovinskog rata - zadruge.

Ukazao je da je ZV izgubio onaj smisao koji je imao prije otprilike 30-ak godina ali, kako je naglasio, "hrvatski branitelji pokazuju dobru volju i želju revitalizirati ove objekte i pokazati da je ovo dobar prostor u kojem se može pokazati što sve branitelji mogu".

Božićni sajam braniteljskih zadruga i udruga otvoren je do 23. prosinca od 14 do 22 sata, a ulaz je basplatan.

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙