FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena maratonska saborska sjednica

Autor: djan
ZAGREB, 13. prosinca 2012. (Hina) - Prijedlogom zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, o kojem se u srijedu navečer raspravljalo u Saboru i kojim bi se trebala poboljšati kontrola rada i povećati broj članova te komisije s pet na devet, zadovoljni su zastupnici SDP-a i HNS-a, a predložili su i amandman po kojem bi se članovi komisije imenovali putem javnog natječaja.

U raspravi zastupnici su ukazali na potrebu kontrole rada Državne komisije obzirom na to da je praksa pokazala da od 2008. raste broj predmeta i dužina rješavanja tih predmeta. Iz HDZ-a su pak ocijenili da bi prevelik utjecaj vlade na rad komisije mogao biti štetan.

Kratkom raspravom o izmjenama i dopunama zakona o posredovanju u prometu nekretnina, radi usklađivanja pravnom stečevinom EU, završena je maratonska saborska sjednica u srijedu. Tim se zakonskim prijedlogom uvodi obavezni registar pružatelja usluga, pri HGK, kako bi se ponuda usluga učinila što transparentnijom.

Hrvatski sabor nastavit će u četvrtak sjednicu raspravom o izmjenama zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i članova njihovih obitelji, najavio je na kraju zasjedanja u srijedu potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić koji je predsjedao sjednicom.

Vlada nije prihvatila oporbene primjedbe na objavu registra branitelja. I dok ministar branitelja Predrag Matić navodi kako je objava registra branitelja obećanje vlade koje ispunjava na radost i ponos svih časnih branitelja, iz HDZ-a su najavili da će rušiti zakon pred Ustavnim sudom.

"Normativno smo uredili objavu podataka iz Registra branitelja, usuglasili se s vlasnicima podataka MUP-om i MORH-om te Agencijom za zaštitu osobnih podataka i Uredom vijeća za nacionalnu sigurnost te smatramo da donošenjem tog zakona neće biti zakonskih ni sigurnosnih prepreka za javnu dostupnost podataka iz Registra branitelja", poručili su iz Ministarstva branitelja.

(Hina) xbdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙