FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 30. studenog

Autor: tper
ZAGREB, 29. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 30. studenog.

ZAGREB - Konferencija "Financijsko upravljanje i praktični aspekti pristupanja EU" održat će se u organizaciji Centra za razvoj javnog i neprofitnog sektora. Kako je najavljeno, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na konferenciji će govoriti o ključnim elementima i izazovima europske kohezijske politike, dosadašnjim rezultatima kao i smjernicama za buduće djelovanje Hrvatske u okviru EU. Bit će riječi o pitanja sufinanciranja pripreme i provedbe EU projekata iz državnog proračuna odnosno kroz jedinice lokalne i regionalne samouprave te načina jačanja administrativnog i operativnog sustava za učinkovitu apsorpciju sredstava iz fondova (10,00 sati, Hypo expo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - U Banskim dvorima održat će se treći sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih službi o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon koje su predviđene izjave za medije (12,00 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Predstavnici sedam sindikata iz javnog sektora (Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatskog liječničkog sindikata, Sindikata zaposlenika u djelatnostima socijalne skrbi, Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod", Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, Nezavisnog sindikata zaposlenih u hrvatskom zdravstvenom osiguranju, Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika) održat će konferenciju za novinare na temu što je istina o pregovorima o temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službenike i namještenike (10,00 sati, Radnički dom, Trg kralja P. Krešimira IV).

ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) na susretu s novinarima predstavit će novi broj HUB Analiza "Nova europska arhitektura financijske stabilinosti: učvršćivanje temelja" (10,00 sati, HUB-HROK, Nova Ves 17).

ZAGREB - Sedmi međunarodni festival vina i kulinarstva koji se održava u zagrebačkom Hotelu Esplanade okupit će više od 250 izlagača. Cilj festivala je afirmacija vinogradarsko-vinske djelatnosti te proizvođača vina i hrane iz Hrvatske i zemalja u okruženju i Europe. Festival će otvoriti ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (12,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙