FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 11. prosinca 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas.

ZAGREB - Kolnici su vlažni ili mokri, te skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Zimski uvjeti proglašeni su na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, dijelu Like, Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, a od jutros i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj. Vozače HAK upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme. Od 09,25 sati za sva vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, nakon stišavanja bure. Od 08,16 sati proglašeni su zimski uvjeti (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) na dionici državne ceste D27 Karin-Benkovac-Putičanje. Na Jadranskoj magistrali D8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, a kolona je duga oko osam kilometara. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su trajektna linija na relaciji Sumartin-Makarska i katamaranska Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

ZAGREB - Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana sunčano. Drugdje prijepodne postupno razvedravanje sa zapada, zatim magla, a sredinom dana i poslijepodne djelomice ili pretežno sunčano. Kiša i snijeg očekuje se ujutro i dio prijepodneva još mjestimice u južnoj Dalmaciji. Vjetar slab, a na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, na južnom dijelu srednjeg Jadrana prijepodne mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, a na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xpp/xnkot yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙