FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 7. prosinca 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas.

ZAGREB - Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Jak vjetar puše na dionicama autocesta A1 od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići te na A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između Karlovca i Bosiljeva. Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu, zbog radova, do 13 sati u smjeru Splita vozi se jednim trakom. Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti D42 u mjestu Poljanak. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je teretni promet na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, zbog tehničkih problema. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

ZAGREB - Djelomice sunčano, u unutrašnjosti prijepodne ponegdje s maglom i niskom naoblakom. U drugom dijelu dana sa zapada jače naoblačenje uz kišu uglavnom na sjevernom Jadranu te snijeg u Gorskom kotaru i ponegdje u unutrašnjosti Istre. Navečer, te osobito iduće noći kiša i drugdje na Jadranu, a u većini kopnenih krajeva snijeg, koji je moguć i na sjevernom Jadranu. Vjetar na kopnu ponegdje umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu prijepodne umjerena, podno Velebita i jaka bura, a u drugome dijelu dana umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4, a na Jadranu 8 i 13 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xpp/xnkot ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙