FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD zadovoljne presudom Jašareviću

Autor: rmav
SARAJEVO, 6. prosinca 2012.(Hina) - Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Patrick Moon u četvrtak je pozdravio presudu Suda BiH kojom je Mevlid Jašarević osuđen zbog terorističkog napada na zgradu američkog veleposlanstva u Sarajevu pojašnjavajući kako SAD za sada neće tražiti Jašarevićevo izručenje iako je i američko pravosuđe podignulo optužnicu zbog tog napada.

Na izvanrednoj konferenciji za novinstvo sazvanoj u povodu ove presude veleposlanik Moon je novinarima u Sarajevu kazao kako će vlada njegove zemlje u konzultacijama sa bosanskohercegovačkim pravosudnim tijelima odlučiti što bi se moglo dalje poduzeti s obzirom da optužnica protiv zbog napada na američku imovinu i diplomatsko osoblje Jašareviću može donijeti i 100 godina zatvora.

"Pozorno ćemo razmotriti presudu i vidjeti treba li poduzeti dalje korake", kazao je Moon no nije izrijekom odbacio mogućnost da SAD zatraže Jašarevićevo izručenje.

Američki je veleposlanik dodao kako su SAD zadovoljne onim što su u slučaju Jašarević poduzele bosanskohercegovačke vlasti a posebice tužiteljstvo BiH te je obećao nastavak pune potpore SAD BiH.

"SAD su tu i tu će i ostati. Čvrsto smo posvećeni budućnosti BiH kao stabilne, prosperitetne i multietničke zemlje", kazao je Moon.

(Hina) xrmav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙