FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal: Papi stižu i uvredljivi tweetovi

Autor: vrad
VATIKAN, 6. prosinca 2012. (Hina/AFP) - Najveći broj tweetova koji stižu na novi račun Benedikta XVI. na Twitteru je "pozitivan", ali je dobar broj njih "negativan i uvredljiv", rekao je u četvrtak direktor za sredstva društvenog priopćavanja Svete Stolice.

Sedamstotinjak tisuća ljudi u svijetu već su se u četvrtak ujutro prijavili kao "prijatelji" Benedikta XVI., tri dana nakon najave otvorenja njegova računa na Twitteru, @pontifex.

Mons. Claudio Maria Celli otkrio je, odgovarajući na pitanje Radija Vatikana, da je Sveta Stolica "očekivala" objavljivanje stanovitog broja negativnih tweetova o Crkvi i o samom Papi.

"To nas nije iznenadilo. Ali ima i zanimljivih pitanja u vezi s vjerom", komentirao je talijanski nadbiskup. "Tweetovima nećemo riješiti probleme u Crkvi", priznao je.

Prvi Papin tweet objavljen na engleskom jeziku poslat će sam papa Benedikt XVI. na općoj audijenciji u srijedu 12. prosinca, najavio je Vatikan u ponedjeljak.

Uz engleski, tweetovi će se objavljivati i na španjolskom (@pontifex_es), talijanskom (@pontifex_it), portugalskom (@pontifex_pt), francuskom (@pontifex_fr), njemačkom (@pontifex_de), poljskom (@pontifex_pl) i arapskom (@pontifex_ar). S vremenom će se uvesti i drugi jezici.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙