FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benedikt XVI. slavio misu sa šestoricom novih kardinala

Autor: vrad
VATIKAN, 25. studenog 2012. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. slavio je u nedjelju u Bazilici svetoga Petra dugu misu sa šestoricom novih kardinala koje je ustoličio dan ranije, od kojih je zatražio da "uvijek donose svijetu Božju istinu te da ne dopuste da ih zavede svjetovna logika moći".

Obraćajući se šestorici prelata iz Sjedinjenih Država, Indije, Libanona, Nigerije, Kolumbije i Filipina, Papa je istaknuo da im je povjerena "golema odgovornost: biti svjedocima Božjeg kraljevstva i istine".

Benedikt XVI. je kazao da "Isus nema političkih ambicija. On ne želi svoje kraljevstvo uspostaviti oružjem, nego slabošću koja proizlazi iz ljubavi što daje život", dodao je Papa.

U misi je sudjelovao čitav kardinalski zbor i diplomatska izaslanstva, pa tako i ona iz zemalja iz kojih dolaze novi kardinali, a pjevao je zbor Sikstinske kapele.

Na misi je bio i libanonski predsjednik Michel Sleimane, a Filipine je predstavljao dopredsjednik Jejomar Binay. Nigerija je poslala senatora Davida Marka.

Novi kardinali su Amerikanac James Michael Harvey (63), pročelnik Papinskog doma, antiohijski maronitski patrijarh Bechara Boutros Rai (72) iz Libanona, trivandrumski siro-malankarski veliki nadbiskup Baselios Cleemis Thottunkal (53) iz Indije, nadbiskup nigerijske Abuje John Olorunfemi Onaiyekan (68), nabiskup Bogote Ruben Salazar Gomez (70) i nadbiskup Manile Luis Antonio Tagle (54).

U ime novih kardinala Papi se obratio mons. Harvey rekavši kako se novi kardinali obvezuju da će biti "revni i odgovorni sudionici nove evangelizacije".

(Hina) xvrad ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙