FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: Papa primio cirkuske umjetnike

Autor: mhaj
VATIKAN , 1. prosinca 2012. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. u subotu je u Vatikanu primio nekoliko tisuća cirkuskih umjetnika te ih je potaknuo da nastave širiti radost i zadivljenost među svojom publikom, dajući joj priliku da se razveseli i oraspoloži, unatoč svim poteškoćama koje donosi njihovo zanimanje.

"Raznovrsnošću vaših profesija i originalnošću predstava koje priređujete vi točno znate na koji način zadiviti i iznenaditi, oduševiti publiku, ponuditi im priliku da se razvesele i oraspolože", rekao je Papa cirkuskim umjetnicima koje je primio u velikoj dvorani Pavla XI. u Vatikanu.

Benedikt je pohvalno govorio o vrijednostima koje su dio tradicije cirkuskih umjetnika, poput ljubavi koju gaje za obitelj, nježnosti kojom se odnose prema djeci, pozornosti koju posvećuju hendikepiranima, brizi koju upućuju bolesnima i starijim osobama.

"U vašim se krugovima očuvao dijalog među generacijama, smisao za prijateljstvo i zajedništvo", rekao je Papa, istaknuvši kako su odlike posla kojim se bave "požrtvovnost, odgovornost, odvažnost i velikodušnost". Potaknuo je cirkuske umjetnike da kroz svoj rad nastave mladim generacijama pružati nadu te da ih potiču u suočavanju sa životnim poteškoćama, s iskušenjima, zatvaranjem u sebe i s pesimizmom.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙