FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski radio Dux u Crnoj Gori obilježio treću obljetnicu

Autor: slek
TIVAT, 5. prosinca 2012. (Hina) - Treća godišnjica početka emitiranja programa Dux radija, jedine radio-postaje hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, obilježena je u srijedu u Tivtu.

Gosti na svečanosti bili su hrvatski konzul Božo Vodopija, ministrica bez portfelja u vladi Crne Gore Marija Vučinović (Hrvatska građanska inicijativa), predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Miroslav Franović, zastupnica HGI-ja u Skupštini Crne Gore Ljerka Dragičević, direktor crnogorskog Fonda za manjine Safet Kurtagić, te čelnici hrvatskih udruga u Crnoj Gori.

Istaknuvši da je od skromnih početaka prije tri godine Dux radio stekao široki krug slušatelja ne samo hrvatske manjine direktor i glavni urednik Dux radija Miroslav Marušić je kazao da je u međuvremenu, zahvaljujući podršci fonda za manjine Crne Gore i ministarstva vanjskih poslova Hrvatske, redakcija poboljšala tehničku opremljenost i pokrenula internet portal koji je veoma posjećen.

"Samo u ovoj godini imali smo preko 200 tisuća posjetilaca na našem portalu koji redovno obogaćujemo novim tekstualnim, audio i video materijalima. Problem nam je međutim čujnost na lokalnom području, jer osim predajnika na Vrmcu koji je usmjeren na područje Kotorskog zaljeva, već godinama ne možemo dobiti dozvolu za postavljanje drugog predajnika na Luštici kojim bi našim signalom pokrili i ostatak Boke", rekao je Marušić.

"Da smo kojim slučajem, ruski radio, bez problema bismo se čuli u cijeloj Crnoj Gori, ali pošto smo hrvatski radio, onda smo ograničeni, čak i na samo manji dio područja Crne Gore na kojem žive Hrvati", dodao je.

Predsjednik Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum", koja je osnivač Dux radija, Zvonimir Deković istaknuo je značaj rada tog medija za Hrvate na ovim prostoprima i rekao da se dovršava i drugi njihov značajan projekat, obnova Doma kulture u Donjoj Lastvi u kojem je od nedavno građanima na raspolaganju i biblioteka sa tri tisuće naslova u sklopu Hrvatske knjižnice „Ljudevit Gaj".

(Hina) xmmar ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙