FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica i Priština uskoro razmjenjuju veleposlanike

Autor: dram
BUDVA, 5. prosinca 2012. (Hina) - Predsjednici Crne Gore i Kosova Filip Vujanović i Atifeta Jahjaga najavili su u srijedu da će Podgorica i Priština uskoro razmijeniti veleposlanike i time uspostaviti pune diplomatske odnose.

Oni su u Budvi sudjelovali na četvrtom summitu predsjednika zemalja regije, kome su još prisustvovali i predsjednici Makedonije i Albanije Đorge Ivanov i Bujar Nishani.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nije došao na ovaj skup, zbog, kako je objašnjeno iz Beograda, prisutnosti kosovske predsjednice.

Komentirajući odsutnost predsjednika Srbije sa skupa u Budvi, predsjednica Kosova je kazala da je to stvar njegove politike.

"Njegov nedolazak nema bitnog utjecaja, ali bi da je došao to predstavljalo značajan doprinos regionalnoj saradnji", ocijenila je Jahjaga i rekla da očekuje da će Nikolić sudjelovati na sljedećem summitu sljedeće godine koji će se održati u Albaniji.

Vujanović i Jahjaga su konstatirali da između Crne Gore i Kosova nema otvorenih pitanja, i da se uskoro može očekivati potpisivanje sporazuma o granici.

(Hina) xdram ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙