FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP dr. Ante Starčević: zdravstveni odgoj krši Ustav i međunarodne propise

Autor: amat
ZAGREB, 4. prosinca 2012. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) dr. Ante Starčević smatra da kroz program zdravstvenog odgoja vladajući krše Ustav i međunarodne propise jer nametanjem jednog programa uskraćuju pravo roditeljima da izaberu drugi sukladan njihovom vrijednosnom sustavu.

Tim se programom, ističu u priopćenju, nameće svjetonazor koji "negira općeljudske vrijednosti po pitanju spolnosti i koji je potpuno suprotan vrijednosnom sustavu većine roditelja".

Upozoravaju da se nametanjem jednoga programa krši 63. članak Ustava prema kojem "roditelji imaju pravo i slobodu samostalno odlučivati o odgoju svoje djece".

Dodaju i da je suprotan Općoj deklaraciji o pravima čovjeka koja propisuje da "roditelji imaju prvenstveno pravo birati vrstu obrazovanja za svoju djecu" te Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda prema kojoj država ima zadaću "poštovati pravo roditelja da osiguraju obrazovanje i poučavanje u skladu sa svojim vjerskim i filozofskim uvjerenjima".

Zbog svega navedenoga HSP dr. Ante Starčević daje podršku svim roditeljima, udrugama i građanskim inicijativama što se ne slažu s nametanjem onoga dijela zdravstvenoga odgoja koji se odnosi na spolni odgoj te poziva roditelje da svoje nezadovoljstvo izraze na njima dostupne načine, primjerice preko Vijeća roditelja u školama.

(Hina) pp/xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙