FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO financira Nacionalni program ranog otkrivanja raka vrata maternice

Autor: lbak
ZAGREB, 27. studenog 2012. (Hina) - S ciljem ranog otkrivanje raka vrata maternice i osvještavanja važnosti redovitih pregleda i brige za žensko zdravlje od 1. prosinca kreće provođenje Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice u skladu s projektom Ministarstva zdravlja, odlučilo je danas Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Ženskom dijelu populacije slat će se pozivi za obavljanje Papa testa (uzimanje brisa vrta maternice), a potrebna sredstva za provođenje Programa osigurana su u Državnom proračunu za 2012. te projekciji za 2013. i 2014. u segmentu primarne zdravstvena zaštite i ranog otkrivanja zloćudnih bolesti. Sredstva su osigurana za troškove dijagnostičko-terapijskog postupka (DTP) i citološke analize brisa vrata maternice.

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća odlučeno je i da će HZZO financirati pripravnički staž za 270 doktora dentalne medicine te magistre farmacije i magistre medicinske biokemije, koji će staž obaviti u zdravstvenim ustanovama.

Na javni natječaj za financiranje pripravničkog staža objavljen 28. rujna pristiglo je 279 zahtjeva, a u prijedlog liste prvenstva pripravnika uvršteno je 270 kandidata (160 doktora dentalne medicine, 92 magistra farmacije i 18 magistara medicinske biokemije).

Pripravnički staž kandidati mogu obaviti u bolničkim zdravstvenim ustanovama, poliklinikama i ljekarničkim zdravstvenim ustanovama, čiji su osnivači županije i Grad Zagreb, ustanovama hitne medicinske pomoći, domovima zdravlja i zavodima za javno zdravstvo, te poliklinikama i ljekarničkim zdravstvenim ustanovama, čiji su osnivači druge pravne i fizičke osobe te kod privatnih zdravstvenih radnika.

(Hina) xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙