FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO ne očekuje poteškoće zbog najavljenog štrajka

Autor: vlar
ZAGREB, 28. studenog 2012. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne očekuje veće poteškoće u pružanju zdravstvene zaštite svojim osiguranicima s obzirom na štrajk upozorenja medicinskih sestara, najavljen za sutra, 29. studenoga, zbog otkazivanja Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službe.

Ujedno obavještava osiguranike da su ugovorni partneri, u slučaju nemogućnosti provođenja ugovorene zdravstvene zaštite, dužni o tome izvijestiti HZZO. Budući da do sada nisu zaprimljene takve obavijesti, u HZZO-u ne očekuju veće poteškoće u pružanju zdravstvene zaštite, ističe se u priopćenju.

No, ako do toga ipak dođe, upućuju osiguranike da u slučaju uskrate nužne zdravstvene zaštite od strane medicinskih sestara u bilo kojoj djelatnosti i na bilo kojoj razini zdravstvene zaštite, o tome obavijeste nadležni područni ured HZZO-a prema mjestu prebivališta ili nazovu besplatan broj telefona 0800 7999 kako bi im HZZO pružio pomoć u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

(Hina) pp/xvl ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙