FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 4. prosinca

Autor: nbrc
ZAGREB, 4. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 4. prosinca.

ZAGREB - Vlada i sindikati javnih službi nastavljaju pregovore o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službe. Nakon dosadašnjih pregovora, većina sindikata javnih službi izrazila je spremnost za potpisivanje novog TKU-a pod uvjetom da se zadovoljavajuće riješi pitanje naknade za prijevoz. Četiri sindikata iz Matice hrvatskih sindikata ne pristaju na novi TKU tražeći da Vlada zajamči da će sva materijalna prava koja su umanjena novim TKU-om, biti isplaćena kad Hrvatska izađe iz krize. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su, najavljeno je iz Odnos s javnošću Vlade, predviđene izjave za medije (14 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata organizira prosvjed protiv prijedloga državnog proračuna za 2013. godinu u kojem su smanjena sredstva za zaposlene u obrazovanju, znanosti i zdravstvu (okupljanje u 10 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a prosvjed na Markovu trgu u 11 sati).

ZAGREB - U Zagrebu će se održati četvrti sastanak Zdravka Rogića i Franca Arhara, financijskih stručnjaka koje su imenovale vlade Hrvatske i Slovenije radi pripreme prijedloga za rješenje problema u vezi s deviznom štednjom kod bivše glavne filijale Ljubljanske banke u Zagrebu. Treći je sastanak dvojice financijskih stručnjaka održan početkom listopada na Bledu (izjave za novinare predviđene su u 13,30 sati, Državna rezidencija, Visoka ulica 22).

ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj i Hrvatska narodna banka predstavit će EBRD-ov Trasition Report za 2012. godinu u kojem se analizira godišnji napredak u reformama i ekonomskom razvoju u 33 zemlje središnje Europe i Azije te južnog i istočnog Mediterana, među kojima je i Hrvatska (11 sati, Hrvatska narodna banka, Trg hrvatskih velikana 3).

ZAGREB - Novosti u voznom redu, procjena rezultata poslovanja u 2012. i očekivanja za 2013. godinu u hrvatskim nacionalnim željezničkim tvrtkama, teme su konferencije za novinare koja će se održati u HŽ-u. O trenutnom statusu projekta restrukturiranja te ocjeni poslovanja u ovoj i očekivanjima u idućoj godini, kako je najavljeno, govorit će ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te čelnici tvrtki HŽ Putnički prijevoz, HŽ Cargo i HŽ Infrastruktura (11 sati, sjedište HŽ-a, Mihanovićeva 12).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙