FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO: novi vizualni identitet

Autor: lbak
ZAGREB, 3. prosinca 2012. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ima novi logo i vizualni identitet kojeg će predstaviti u utorak, 4. prosinca, u prostorijama Hrvatskog dizajnerskog društva uz otvaranje izložbe nagrađenih i svih ostalih radova koji su sudjelovali u javnom natječaju.

Iz HZZO-a su priopćili da je nakon pažljivog pregleda svih 48 radova pristiglih na natječaj raspisan u rujnu, ocjenjivački sud kao najbolji odabrao rad Hamper studija - Ivane Vučić i Tomislava Jurice Kaćunića kojem se dodjeljuje prva nagrada u iznosu od 20 tisuća kuna.

Prema riječima predsjednika ocjenjivačkog suda Ivana Doroghyja odlika ovog prijedloga je transparentna linearna konstrukcija koja rješenju daje vizualnu lakoću i umjerenost.

"Upotreba isključivo tipografskih elemenata ne opterećuje simboličku vrijednost rješenja što ga izdvaja od svih ostalih prijedloga. Posebno valja istaknuti visoku kvalitetu vizualnih rješenja aplikacija, što s ostalim navedenim odlikama jasno odaje razloge zašto žiri upravo ovo rješenje predlaže za prvu nagradu", rekao je.

Drugu nagrada u iznosu od 10 tisuća kuna dodjeljuje se natječajnom radu Hrvoja Živčića i Daria Devića, a treća nagrada od pet tisuća kuna dodjeljuje se radu Željke Županić.

(Hina) xlbak yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙