FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 3. prosinca

Autor: tper
ZAGREB, 2. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 3. prosinca.

ZAGREB - Rezultate rada Ministarstva poduzetništva i obrta u prvoj godini mandata predstavit će ministar Gordan Maras koji će ujedno najaviti program Poduzetnički impuls 2013. (10,00 sati, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Vukovarska 78).

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare najavit će prosvjed koji će se održati u utorak na Trgu svetog Marka. Također će govoriti o tome tko je kriv za negativnu ocjenu agencije Fitch, a osvrnut će se i na optužbe, kako navode, 'žutih sindikata' i obavijesti s pregovora (11,00 sati, Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", Prilaz Đure Deželića 2).

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u listopadu je bio manji za 1 posto u odnosu na mjesec prije, a na godišnjoj je razini, u odnosu na listopad prošle godine, manji za 5,8 posto. Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do listopada ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja za 1,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Podaci o kretanju zaposlenih u industriji po djelatnostima pokazuju da je na mjesečnoj razini broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju veći za 1 posto, dok je u prerađivačkoj industriji smanjen za 1,1 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 0,1 posto. Na godišnjoj razini broj zaposlenih u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji manji je za 2,3 posto, a u rudarstvu i vađenju smanjen je za 4,1 posto. Najveći pad broja zaposlenih na godišnjoj razini, za 6,2 posto, bilježi prerađivačka industrija koja u strukturi ukupno zaposlenih u hrvatskoj industriji ima udio od gotovo 90 posto.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan ove godine iznosila je 5.366 kuna, što je nominalno 3,2 posto i realno 4,5 posto manje u odnosu na kolovoz, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na rujan prošle godine pak, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za rujan ove godine nominalno je manja za 0,6 posto, a realno za 5,3 posto. Za razdoblje od siječnja do rujna prosječna neto plaća iznosila je 5.453 kune, što je u odnosu na isto razdoblje 2011. nominalno više za 0,9 posto, ali realno niže za 2,1 posto. Među pojednim djelatnostima najveća prosječna neto plaća za rujan isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi) i istraživanju tržišta u iznosu od 9.856 kuna, a najniža u proizvodnji odjeće u iznosu od 2.816 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙