FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski izgledi za oporavak i dalje slabi - OECD

Autor: mpuk
MADRID, 29. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Izgledi za brzi oporavak Španjolske i dalje su slabi i potrebna je odlučna politička akcija kako bi se preokrenula gospodarska i financijska situacija, konstatirala je u četvrtak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

U izvješću o Španjolskoj OECD je također upozorio da bi vlada trebala težiti da ove godine ostvari ciljani proračunski deficit od 6,3 posto bruto domaćeg proizvoda osim ako gospodarski rast nije puno slabiji no što se očekivalo.

"Izgledi za brzi oporavak i dalje su slabi budući da je proces razduživanja u privatnom sektoru tek na početku a povratna sprega između javnih financija i bankovnog sektora i dalje je snažna", navodi OECD u izvješću.

Dodaju također da bi Madrid trebao izložiti detalje planiranog smanjenja potrošnje i mjera porezne politike kojima planira ostvariti zacrtane proračunske ciljeve u 2014. kao i trajne proračunske mjere.

Zemlja mora provesti dodatne strukturne reforme kako bi potaknula zapošljavanje, posebice među mladima, dok bi nastavak reformi u mirovinskom sustavu poboljšao njegovu dugoročnu održivost, dodaje se u izvješću.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙