FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP AS podupire sutrašnji štrajk prosvjetara

Autor: dmak
ZAGREB, 28. studenog 2012. (Hina) - Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) izrazila je danas javnu potporu zaposlenima u obrazovanju koji sutra stupaju u štrajk i poželjela im puno uspjeha u borbi za adekvatno vrednovanje njihove stručnosti i požrtvovnosti pri radu u kaotičnom obrazovnom sustavu kojeg je, ocjenjuju, politika izmrcvarila do kraja.

"Za budućnost naše djece, za ekonomsku održivost države, za konkurentnost Republike Hrvatske u Europskoj uniji", ističe se u priopćenju za javnost HSP AS.

U stranci su ogorčeni, kako tvrde, uskim pogledima vladajuće garniture koja, po istom receptu kao i one prethodne, novac otkida od hrvatskog obrazovnog sustava. Takvu politiku drže izravnim napadom na hrvatsku budućnost koja je nepostojeća bez ulaganja u znanost i razvoj modernih tehnologija.

"Stoga zahtijevamo od Vlade Republike Hrvatske da prestane lišavati hrvatske građane i njihovu djecu budućnosti u njihovoj domovini!", poručuju iz HSP-a AS.

Upozoravaju da su u najavi proračuna za 2013. godinu, kao i u projekcijama za 2014. i 2015., proračunski izdatci za obrazovanje znatno smanjeni, čime se "obezvrjeđuje većinom visokoobrazovane ljude koji prenose znanja i vještine našoj djeci te zajedno s nama svima sudjeluju u njihovom odgajanju".

HSP AS smatra kako su Hrvatskoj potrebna dodatna ulaganja u obrazovni sustav kako bismo primjenom suvremenih znanja i tehnologija bili konkurentni na zajedničkom europskom tržištu. Smanjenje dosadašnjih ionako mršavih izdavanja za obrazovanje svrstavamo se uz bok egzotičnim otočjima koji žive isključivo od turizma i trgovine. Takvo neodgovorno promišljanje i političko djelovanje HSP AS smatra izdajom nacionalnih interesa, ističe se u priopćenju.

Republika Hrvatska neuspješno brodi kroz višegodišnju gospodarsku krizu kojoj se ne nazire kraj, a promjena vladajuće garniture ne samo da nije ništa promijenila, već se usuđujemo reći kako je trenutno stanje gore nego što je bilo za vrijeme prošle vlasti, ocjenjuje HSP AS.

Domaće gospodarstvo, kao jedan od stupova na kojima počiva opstojnost naše države, svedeno je na uslužne djelatnosti, a radnici koji su se školovali za rad u znanosti ili proizvodnji svoju sreću nalaze ili u prekvalifikaciji ili u odlasku iz Hrvatske. Trenutno stanje je neodrživo, a Hrvatsku vodi u siguran ekonomski krah i bankrot, upozoravaju iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Svjesna kako se državnim proračunom neodgovorno gospodarilo godinama, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević podržava politiku Vlade RH u smanjenju proračunskih rashoda, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙