FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska- za ponedjeljak, 26. studenog

Autor: mcur
ZAGREB, 26. studenog 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 26. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović gostovat će u emisiji Hrvatskoga radija "S predsjednikom uz kavu" (15,30 sati).

ZAGREB - Na suđenju bivšem pomoćniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu trebao bi svjedočiti pripadnik pričuvnog sastava policije Miro Bajramović koji je prvi javno progovorio o uhićenjima, zlostavljanjima i ubijanju civila ratne 1991. Za te se zločine sada po zapovjednoj odgovornosti sudi Merčepu, navodnom zapovjedniku pričuvnog policijskog sastava koji je, po mišljenju tužiteljstva, odgovoran za odvođenje, zlostavljanje, mučenje i ubijanje pedesetak civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u ponedjeljak će, nakon gotovo godinu dana slobode, na suđenje pred zagrebačkim Županijskim sudom ponovno biti doveden iz zatvora u Remetincu gdje je odveden u utorak nakon presude u slučajevima Hypo i Ina - MOL. Suđenje u slulaju Fimi media nastavit će se ispitivanjem novih svjedoka (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

RIJEKA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će novi Odjel za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC Rijeka na Kantridi (u 11,20 sati). Novi odjel, u koji su uložena 3,2 milijuna kuna, opremljen je najsuvremenijom medicinskom opremom, a namijenjen je liječenju djece oboljele od malignih bolesti s područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije. Nakon otvorenja izjavu će dati ministar Rajko Ostojić, predsjednica Upravnog vijeća KBC-a Rijeka i pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović, ravnatelj bolnice Herman Haller, gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik udruge Krijesnica Zoran Cipek (11,45 sati, hodnik Odjela na 2. katu).

ZAGREB - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod održat će konferenciju za novinare na temu "Štrajk - odgovor na smanjenje plaća nastavnicima", odnosno o položaju prosvjete nakon donošenja Državnog proračuna za iduću godinu, nepopustljivom stavu Vlade u kolektivnim pregovorima te štrajku kao legitimnom odgovoru "Preporoda" na smanjenje plaća (10,30 sati, sjedište Sindikata, Petrinjska 59a/I).

ZAGREB - Predstavljanje projekta "21 put prema uspjehu", putem kojega se na temelju iskustva 21 žene s uspješnim karijerama mladima prenose ključne poruke i ideje o tome koje mogućnosti mogu imati, pronaći ili sami stvoriti u Hrvatskoj. Projekt se sastoji od sedam panel-diskusija na kojima će gošće biti po tri uspješne žene iz različitih segmenata, od gospodarstva i politike do kulture i civilnog društva (17 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Razred za filološke znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti otvorit će dvodnevni Međunarodni znanstveni skup Hrvatska ćirilična baština u povodu 500. obljetnice tiskanja prve hrvatske ćirilične knjige (9,30 sati, velika dvorana palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zagreb, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Predstavljanje zbornika radova "Susreti dviju kultura. Obitelj Zrinski u hrvatskoj i mađarskoj povijesti" s međunarodnoga hrvatsko-mađarskoga znanstvenog skupa, održanog u Matici hrvatskoj 2009. (14 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2).

ZAGREB - Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) održat će konferenciju za novinare u povodu jednomjesečne turneje tog kazališta u Parizu i New Yorku s predstavama "Car neuspjeha", "Pismo Heineru Mülleru" i "S druge strane" (11 sati, ZKM, Teslina 7).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙