FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačko izaslanstvo u Kini

Autor: hspa
DUBROVNIK, 26. studenog 2012. (Hina) - Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti boravili su u sedmodnevnom posjetu Kini radi uspostave gospodarske i kulturne suradnje te razvoja partnerskih odnosa s gradom Sanyom.

Ideja o razvoju partnerstva između Dubrovnika i kineskoga grada Sanya nastala je tijekom službenog posjeta predsjednika Kineske skupštine Wu Banggua u svibnju ove godine.

Za boravka u Kini gradonačelnik Sanye Wang Yong i predsjednik Gradske skupštine Chen Xiaoya potpisali su s gradonačelnikom Dubrovnika pismo namjere o bratimljenju i uspostavi veza na području turizma, kulture i trgovine.

Također, dubrovačko izaslanstvo sastalo se s predstavnicima Hainan Airlinesa i zračne luke, a tom je prigodom dubrovački gradonačelnik predložio da se uspostavi zračna veza Sanya-Dubrovnik, čime bi Dubrovnik postao ulazna postaja u jugoistočnu Europu za sve brojnije kineske turiste koji posjećuju Europu i izvan glavne turističke sezone.

Sanya ima 680.000 stanovnika. Riječ je o modernome kineskom ljetovalištu s hotelima najvećih svjetskih hotelskih brandova koje na godinu privuče desetak milijuna turista.

Domaćin posjeta dubrovačkom izaslanstvu bilo je hrvatsko Veleposlanstvo u Pekingu i veleposlanik Ante Simonić.

(Hina) xddub ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙