FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

10,5 milijuna kuna vrijedan ugovor o palijativnoj skrbi u dubrovačkoj bolnici

Autor: hspa
DUBROVNIK, 12. studenog 2012. (Hina) - Sporazum o suradnji na uređenju odjela za palijativnu skrb i produženo liječenje u dubrovačkoj Općoj bolnici, vrijedan 10,5 milijuna kuna, potpisan je danas u Dubrovniku.

Ugovor su potpisali dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Andro Vlahušić, upravitelj Zaklade "Blaga djela" Nikola Obuljen, dubrovački biskup Mate Uzinić i ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Branko Bazdan.

Tim će projektom ta bolnica dobiti 60 novih postelja na 1700 metara četvornih, od čega će za 30 postelja troškove pokrivati HZZO, a troškove 30 postelja bolnica.

Poslije konferencije sudionici su istaknuli da je riječ o važnom projektu za grad Dubrovnik, a Opća bolnica bit će jedna od prvih u Hrvatskoj koja ima poseban i kvalitetno uređen odjel za palijativnu skrb.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić istaknuo je da će taj projekt olakšati rad domovima za starije i nemoćne koji su dosad obavljali poslove vezane uz palijativnu skrb.

Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Branko Bazdan rekao je da su već provedeni natječaji za 7,5 milijuna kuna vrijedne građevinske radove na tom odjelu koji će početi za nekoliko dana, a rok završetka je šest mjeseci.

Zaklada "Blaga djela" odjel palijativne skrbi izdvojit će četiri milijuna kuna, dubrovačka Opća bolnica 2,2 milijuna, županija i grad Dubrovnik po dva milijuna te dubrovačka biskupija 400 tisuća kuna.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙