FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska vlada odustala od dodatnih poreza, povećava trošarine

Autor: lfia
LJUBLJANA, 23. studenog 2012.(Hina) - Slovenska vlada odustaje od dodatnog oporezivanja nekih roba i usluga, a umjesto toga povećat će trošarine, dogovor je koalicijskih stranaka u vladi koji su postigle u petak.

Umjesto podizanja PDV-a sa 6,5 na 20 posto za tiskane medije, komunalne i frizerske usluge, rezano cvijeće, te korištenje sportskih objekata, što je izazvalo žestoke reakcije u javnosti, ministar financija Janez Šušteršič iznio je u petak na sastanku koalicijskih stranaka prijedlog da se 70 milijuna eura u proračunu za iduću godinu osigura kroz povećanje trošarina na naftne derivate i električnu struju, gazirana i alkoholna pića, te duhanske proizvode. Zato se prvotni prijedlog o dodatnom oporezivanju nekih roba i usluga povlači, potvrdili su nakon sastanka članovi vladajuće koalicije te dodali da se odustalo i od razmišljanja o uvođenju posebnog "kriznog poreza".

Šušteršič je na konferenciji za novinare rekao da bi neke trošarine mogle biti povećane početkom, a druge tijekom iduće godine i da bez tog prihoda proračunski deficit ne bi mogao biti smanjen na planiranu razinu od 3 posto BDP-a.

Uz to, upozorio je da je iduća godina za Sloveniju presudna glede mjera za izlazak iz krize te da bi političko blokiranje mjera štednje i strukturnih reformi što ih predlaže vlada ili njihov opoziv na referendumu povećali opasnost da država mora tražiti financijsku pomoć.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙