FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga od 14. do 23. prosinca

Autor: smar
ZAGREB, 23. studenog 2012. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu od 14. do 23. prosinca po prvi put održat će se Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga kojeg će obilježiti prezentacije radova članova braniteljskih udruga i zadruga te civilnih udruga, zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, bogat kulturno-umjetnički program, predstavljanje knjiga, kazališnih družina i artističkih grupa te izložbe branitelja uz sudjelovanje heroja Domovinskog rata.

Naglasak Božićnog sajma braniteljskih udruga i zadruga je na hrvatskoj kulturnoj baštini, tradicijskim vrijednostima i izvornim proizvodima hrvatskog gospodarstva s ciljem međusobnog povezivanja braniteljskih udruga i zadruga, priopćeno je danas iz Udruge branitelja Domovinskog rata.

Na sajmu koji je osim braniteljskih udruga i zadruga otvoren za nastup i prezentaciju civilnih Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, starih zanata, nakladništva, drugih zabavno, stručnih i popratnih aktivnosti, predstavit će se proizvođači maslinovog ulja i proizvoda od maslina iz cijele Hrvatske.

Posjetitelji će, osim u prezentacijama nekih tradicionalnih zanata, te prezentaciji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava moći i kupiti domaće proizvode koje proizvode članovi braniteljskih te ostalih Udruga i Zadruga.

Mnogobrojna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i okruženja predstavit će uz pjesmu i ples narodne običaje vezane uz proslavu Adventa i Božića u Hrvatskoj.

Iz Udruge su najavili i gostovanje patera Zvjezdana Linića koji će održati predavanje "Božić ima nade", 18. prosinca u 18 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, a ulaz će za sve posjetitelje biti besplatan.

Tijekom vikenda na sajmu braniteljskih Zadruga i Udruga nastupat će mnogobrojna poznata imena hrvatske estrade.

Sajam će biti prodajno-izložbenog i edukativnog karaktera, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Božićni sajam braniteljskih Zadruga i Udruga organizira Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam zajedno sa Zagrebačkim velesajmom i u suradnji s HKUD Željezničar iz Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja Republike Hrvatske i Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje.

(Hina) xsmar ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙