FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 16. studenoga

Autor: uand
ZAGREB, 16. studenog 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 16. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručit će odlikovanja pripadnicima Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., koji se obilježava 18. studenog. Predsjednik će se obratiti nazočnima (13 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241). Potom će uručiti odlikovanje Samostalnoj satniji bivših političkih zatvorenika u prigodi 20. obljetnice osnutka, gdje će se također prigodnim govorom obratiti prisutnima (15 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

DEN HAAG - Godinu i sedam mjeseci nakon što je prvostupanjsko vijeće Haškoga suda osudilo generale Antu Gotovinu i Mladena Markača na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje žalbeno vijeće Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) na ročištu koje počinje u petak u 9,00 sati izreći će pravomoćnu presudu o žalbi kojom dvojica hrvatskih generala osporavaju sve bitne dijelove prvostupanjske presude.

ZAGREB/ĐURĐEVAC/PAKOŠTANE - U povodu presude Žalbenog vijeća međunarodnog suda u Haagu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, branitelji i braniteljske udruge na Trgu bana Jelačića organiziraju skup (8 sati) gdje će se pratiti prijenos presude u 9 sati. Generali Ante Gotovina i Mladen Markač osuđeni su prošle godine nepravomoćno na 24, odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon operacije Oluje, a obrane dvojice osuđenih generala 2. su kolovoza 2011. podnijele žalbe na sve bitne dijelove prvostupanjske presude. Praćenje prijenosa presude Žalbenog vijeća međunarodnog suda u Haagu organizira se i u rodnom mjestu generala Markača - Đurđevcu te u rodnom mjestu generala Gotovine - Pakoštanima. Hina će objaviti reakcije na presudu generalima državnog vrha, čelnika političkih stranaka, braniteljskih udruga, pravnih stručnjaka i ostalih.

ZAGREB - Pregovarački odbori Vlade i sindikata javnih službi održat će sastanak o pokretanju pregovora o sklapanju temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije. (12,00 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Svečana dodjela zagrebačke Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost učenicama Pauli Kadić i Mariji Gašparović (10,30 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5). Nagrade će uručiti predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Grad Zagreb tu nagradu, ove godine treći put, dodjeljuje učenicima zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su svojim djelovanjem znatno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebno suzbijanju nasilja među mladima.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙