FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 22. studenog 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MOSKVA - U susretu petog kola H skupine Europske lige Rubin je u Kazanu deklasirao milanski Inter 3:0 i osigurao prvu poziciju u skupini, dok Inter usprkos porazu ide dalje kao drugoplasirani. U drugom rusko-talijanskom ogledu večeri Anži je u Moskvi pobijedio Udinese 2:0 i plasirao se u drugi krug, dok je Udinese na rubu ispadanja i zavisi o današnjem ogledu Liverpoola i Young Boysa. Rubin je došao do pobjede golovima Karadeniza (2) i Rondona (86, 90+2). Trijumf domaćina olakšala je činjenica da je milanski klub doputovao u Rusiju u drugom sastavu bez glavnih igrača. Mladi hrvatski napadač Marko Livaja igrao je za Inter prvo poluvrijeme. U drugom dvoboju iz skupine koji nije imao nikakvu važnost Nefči i Partizan su odigrali 1:1

Anži je do pobjede protiv Udinesea u skupini A došao u završnici utakmice golovima Sambe (72) i Eto'oa (75). Večeras se još sastaju Liverpool i Young Boys i u slučaju da netko upiše pobjedu Udinese definitivno otpada.

CHARTRES - Hrvatski plivač Saša Gerbec osvojio je 14. mjesto u polufinalu utrke na 100 metara prsno na Europskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u francuskom Chartresu isplivavši rezultat 59.23. Gerbec je u jutrašnjim kvalifikacijama bio 11. s rezultatom 59.33 i premda je u polufinalu plivao brže to nije bilo dovoljno za plasman u finale. Za mjesto među osam najboljih trebalo je plivati brže od 58.54. Prvo mjesto u polufinalu zauzeo je Ukrajinac Andrij Kovalenko s rezultatom 57.96. Gerbec će na ovom EP nastupiti još i u disciplinama 50 m prsno, 50 m leđno i 100 m mješovito.

SAN JUAN - Bivši trostruki svjetski prvak u boksu Portorikanac Hector 'Macho' Camacho (50) koji je jučer u pucnjavi teško ranjen u glavu, klinički je mrtav, potvrdili su liječnici u Centro Medico u San Juanu. "Mozak više ne funkcionira i on je klinički mrtav. Sve smo učinili kako bi mu spasili život, no nažalost nismo uspjeli," kazao je dr. Ernesto Torres, direktor bolnice u kojoj se nalazi Camacho. Camacho je u četvrtak ujutro pogođen iz vatrenog oružja u lice i vrat dok je sjedio u automobili u Bayamonu u predgrađu San Juana. U pucnjavi je poginuo i njegov prijatelj Adrian Mojica Moreno. Za sada nisu poznati motivi ovog obračuna. Camacho je između 1983. i 1992. bio među najboljim boksačima svijeta. Osvajao je naslove u tri težinske kategorije (superperolakoj, lakoj kategoriji i poluvelteru kategoriji), a ostvario je ukupno 79 pobjeda, 6 poraza i tri remija. Smatrali su ga jednim od boksačkih velikana rame uz Oscaru de la Hoyi, Sugar Rayju Leonardu i Felixu Trinidadu. Koncem karijere upao je u probleme s drogom i alkoholom, a 2007. je osuđen na sedam godina zatvora zbog provale u trgovinu s kompjuterskom opremu. Na slobodu je pušten nakon godinu dana zatvora.

PORTO - Samo nekoliko sati prije početka utakmice nogometne Lige prvaka Porto - Dinamo (3:0) na stadionu Dragao je pronađeno beživotno tijelo Portova direktora marketinga Mesquita Alvesa (52). Prema prvim vijestima koje stižu iz Portugala Alves je izvršio samoubojstvo vatrenim oružjem u jednoj od kupaonica na stadionu. Policija je pored njega pronašla pištolj, a kako nije pronašla dokaze o kriminalu za sada se smatra kako je izvršio samoubojstvo. Alves je bio komercijalni direktor Porta više od jednog desetljeća, a navodi se kako je u posljednje vrijeme imao velikih obiteljskih problema. Čelnici i igrači portugalskog prvaka su u šoku, no nitko nije želio komentirati ovaj nemili događaj.

MOSTAR - Nogometni klub Široki Brijeg najavio je da će zatražiti od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kompenzaciju za plaćene kazne zbog isticanja plakata potpore oslobođenim hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. "NK Široki Brijeg će tražiti zadovoljštinu, odnosno povrat sredstava od NS BiH zbog kazni koje je ranije platio zbog potpore svojih navijača generalima Gotovini i Markaču koji su po pravomoćnoj presudi slobodni i nevini ljudi", navodi se na službenoj stranici nogometnog kluba iz Širokog Brijega. NK Široki Brijeg je to naveo u sklopu prosvjeda što njihovim navijačima nije bio dopušten dolazak u Zenicu gdje su jučer igrali susret četvrtzavršnice Kupa BiH. Takvu zabranu donio je Nogometni savez BiH, dok su istodobno navijači zeničkog kluba prije tjedan dana mogli doći na njihov stadion Pecaru. Nogometni savez je do sada u više navrata kaznio NK Široki Brijeg jer su njihovi navijači isticali simbole iz rata među kojima je potpora i dvojici hrvatskih generala Gotovini i Markaču.

ZURICH - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odbila je danas zahtjev Didiera Drogbe (34) da mu se odobri odlazak na posudbu i prije početka zimskog prijelaznog roka. Napadač kineskog prvoligaša Shanghai Shenhua zatražio je od Fife posebnu dozvolu da privremeno preseli u neki klub kao posuđeni igrač i prije prvog siječnja, kada službeno počinje zimski prijelazni rok. Međutim, Fifa je legendarnom napadaču iz Obale Bjelokosti poručila kako on neće biti izuzet iz pravila koje zabranjuje transfere izvan prijelaznog roka. Fifa se pridržavala pravilnika i u slučaju Davida Beckhama, Thierryja Henryja i Landona Donovan koji su također morali čekati siječanj kako bi preselili u Europu.

Bivši napadač Chelsea ima ugovor s kineskim klubom do 2014. godine, međutim želio je privremeno preseliti u neki od europskih klubova dok traje pauza u kineskom prvenstvu.

MOSKVA - Ruski nogometni savez registrirao je prekinutu utakmicu 16. kola nacionalnog prvenstva Dinamo Moskva - Zenit St Peterburg rezultatom 3:0 za moskovski sastav. Zenit je kažnjen i sa 15.000 eura, te igranjem dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja. Utakmica između Dinama i Zenita igrana je prošle subote u Moskvi, a prekinuta je u 36. minuti pri vodstvu domaćeg sastava 1:0. Do prekida je došlo nakon što su navijači Zenita 'topovskim udarom' pogodili vratara moskovskog sastava Antona Šunina ozlijedivši mu oko. Kažnjen je i Dinamo i to sa 15.000 eura, te jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog loše organizacije utakmice.

"Ovo je vrlo dvojbena odluka Ruskog nogometnog saveza. Sasvim sigurno ćemo se žaliti," kazao je generalni direktor Zenita Maksim Mitrofanov.

U redovima aktualnog ruskog prvaka priželjkivali su ponavljanje utakmice, a gubitak bodova još ih je više udaljio od obrane naslova prvaka. Zenit je trenutačno na trećem mjestu sa 33 boda, šest manje od lidera CSKA. Na drugom mjestu je Anži sa 34 boda. Dinamo je sa ova tri boda na desetom mjestu sa 18 bodova.

NYON - Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) odgodila je izricanje kazni za izgrede nakon utakmice kvalifikacija za EP U21 reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu za 13. prosinca. Uefa je odluku o kaznama trebala objaviti danas, međutim odgodila je izricanje kazni zbog dodatne istrage. Utakmicu u Kruševcu obilježili su rasistički ispadi domaćih navijača na račun tamnoputih nogometaša engleske vrste, ali i fizički napadi srpskih igrača i članova stručnog stožera na Engleze.

LONDON - Španjolski napadač Fernando Torres lobirao je kod vlasnika Chelsea Romana Abramoviča da umjesto otpuštenog menadžera Roberta di Mattea angažira njegovog sunarodnjaka Rafaela Beniteza, prenose britanski mediji. Tabloid "The Sun" tvrdi da je Torres, koji je prošle godine prešao iz Liverpoola na Stamford Bridge za 55 milijuna eura, možda i glavni krivac što je Di Matteo dobio otkaz. Navodno je talijanski stručnjak prije utakmice u Torinu protiv Juventusa bio upozoren da će snositi posljedice ukoliko u početnu momčad ne uvrsti Abramovičevog ljubimca Torresa. Španjolski napadač ušao je u igru tek koncem utakmice kada je već sve bilo riješeno. Benitez je 2007. godine doveo Torresa iz Atletico Madrida u Liverpool za 25 milijuna eura i većina stručnjaka smatra kako je upravo pod vodstvom 52-godišnjeg španjolskog stručnjaka odigrao svoje najbolje partije u engleskom prvenstvu. Abramovič i Benitez su dogovorili suradnju do kraja sezone, kada bi 'Bluese' trebao preuzeti Pepe Guardiola koji je uzeo godinu dana odmora od nogometa i u New Yorku "puni baterije" u društvu obitelji. Abramovič je bivšem treneru Barcelone spreman ponuditi godišnju plaću od 17 milijuna eura čime bi postao najplaćeniji nogometni stručnjak na svijetu.

SPLIT - Bivši vaterpolist Mislav Bezmalinović na današnjoj je svečanosti službeno primljen u Kuću slave splitskog sporta kao 24. počasnik koji je do sada dobio to priznaje od 2007. godine otkada je utemeljena ta kuća koja baštini uspjehe splitskih sportaša. Bezmalinovića je na ceremoniji, kojoj su nazočili brojni istaknuti sportaši i javni djelatnici, u Kuću slave splitskog sporta uveo bivši izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije i najuspješniji svjetski vaterpolski trener Ratko Rudić, a Počasnicu Kuće slave Bezmalinoviću je uručio njegov klupski i reprezentativni suigrač Renzo Posinković. U Kuću slave splitskog sporta, prije Bezmalinovića su primljeni: Đurđica Bjedov, Vladimir Beara, Denis Lušić, Frane Matošić, Miro Mihovilović, Petar Skansi, Ratomir Tvrdić, Bernard Vukas, četverac bez kormilara "Gusar", Fabijan Kaliterna, Luka Kaliterna, Branko Radović, Milivoj Bebić, Stipe Božić, Željko Jerkov, Leo Lemešić, Dragica Palaversa - Mijač, Tomislav Ivić, Nikola Pilić, Damir Šolman, Dino Rađa, Goran Ivanišević i Toni Kukoč. Mislav Bezmalinović je, nakon Mire Mihovilovića, Denia Lušića i Milivoja Bebića četvrti vaterpolista koji je primljen u Kuću slave splitskog sporta.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙