FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ o poltičkom smjenjivanju svojih kadrova

Autor: ivuc
OSIJEK, 22. studenog 2012.(Hina) - Predsjednik osječkoga HDZ-a Damir Kramarić ustvrdio je danas u Osijeku kako se politika koju "kukuriku koalicija" provodi na državnoj razini prelijeva i na lokalnu razinu o čemu, kako drži, svjedoče i smjene u Lučkoj upravi Osijek.

Na konferenciji za novinare Kramarić je kazao kako su "pod izgovorom nekakve imaginarne štete" smijenjeni predsjednik Upravnog vijeća te ustanove Josip Marković i ravnatelj Ante Šimić, koji je dobio i izvanredni otkaz. Ocijenio je kako su, nakon smjena u Hrvatskim vodama, u klinikama osječkoga Kliničkog bolničkog centra (KBC), na red došla i lučka uprava.

Marković je ocijenio kako se radi o klasičnoj političkoj smjeni, jer je najprije smijenjeno Upravno vijeće, pa je bilo jasno da je idući korak smjena ravnatelja Šimića. Kazao je kako se Šimića tereti za izgradnju tri pristaništa na Dravi, za koja su sredstva osigurana iz državnoga proračuna, a za koja pri početku izgradnje nije bila utvrđena potreba izdavanja lokacijske dozvole, već su nadležna državna tijela, tek nakon godinu dana, utvrdila kako su te dozvola ipak potrebne, pa su one i ishođene.

Šimić je kazao da je Ministarstvo graditeljstva tek naknadno utvrdilo potrebu izdavanja lokacijske dozvole, iako, smatra on, time nije pričinjena nikakva šteta.

Ako je šteta otvoriti putnička pristaništa bez lokacijske dozvole i omogućiti da u Osijek nakon 90 godina počnu pristizati putnički brodovi, onda to za nekoga možda jeste šteta, ali to je opća korist pri čemu se Upravno vijeće ne odriče prihoda koje ta pristaništa ostvaruju, ocijenio je Šimić.

Ustvrdio je kako novo Upravno vijeće nije udovoljilo njegovom zahtjevu da odradi mandat do kraja, a s obzirom da nije prihvatio da bude raspoređen na niže rangirano radno mjesto, uručen mu je izvanredni otkaz kako mu se ne bi morala isplatiti otpremnina. Kazao je kako vjeruje da će u radno-pravnom sporu dokazati da je u pravu te da je Upravno vijeće donijelo političku odluku, jer mu je rečeno da "već deset ljudi čeka na njegovo radno mjesto".

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙