FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko čestitao izbor za predsjednika HBK mon. Puljiću

Autor: aper
ZAGREB, 15. studenog 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko uputio je danas čestitku novom predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarskom nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću, u kojoj ističe kako je s radošću primio vijest da je mons. Puljić izabran za predsjednika HBK.

U ime HDZ-a i svoje osobno ime jamčim Vam svoju potporu u svim Vašim plemenitim nastojanjima oko promicanja boljitka Domovine Hrvatske i svih moralnih i duhovnih vrijednosti, na kojima počiva naša Domovina, a koje su, nažalost, danas u krizi, stoji u čestitki predsjednika HDZ-a u kojoj ističe kako su Puljićevim izborom hrvatski biskupi pokazali da cijene i prepoznaju njegov rad i zauzimanje u promicanju evanđeoskih vrijednosti.

Karamarko je poželio i da "dobri Bog udijeli snagu" mons. Puljiću, kako bi dalje mudro vodio Zadarsku nadbiskupiju te da kao predsjednik HBK bude graditelj jedinstva u domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj, kao i u cijeloj Crkvi u Hrvata, kako bi se živjelo u istinskoj slobodi te se jedni prema drugima odnosili većom ljubavlju i poštovanjem.

"Svi mi koji smo na bilo koji način sudjelovali u Domovinskom ratu i stvaranju samostalne Hrvatske države pamtimo Vaše utješne i ohrabrujuće riječi u vrijeme najtežih dana za Hrvatsku, kada ste kao dubrovački pastir, ostavši sa svojim narodom, upućivali poruke nade svojim vjernicima, ali i svim ljudima otvorenog srca i dobre volje", ističe Karamarko dodajući kako je prije dvije godine papa Benedikt XVI. mons. Puljiću iskazao povjerenje povjerivši mu upravu Zadarske nadbiskupije.

(Hina) pp/xmkov yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙