FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu pred potpisivanjem sporazum HDZ-HSS

Autor: vhor
KARLOVAC, 20. studenog 2012. (Hina) - Pred potpisivanjem je sporazum osovine HDZ-HSS za lokalne izbore u Karlovcu i Karlovačkoj županiji na koju će se moći vezati i druge stranke, rekli su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare gradonačelnik Karlovca Damir Jelić (HDZ), ujedno i potpredsjednik HDZ-a, i njegova zamjenica Marina Kolaković (HSS), potpredsjednica HSS-a.

Damir Jelić rekao je da je Predsjedništvo HDZ-a donijelo odluku da se do Božića ili Nove godine organizacije na terenu odluče o kandidatima za načelnike, gradonačelnike i župane i da to objave, a on će svoju odluku o kandidaturi objaviti do blagdana Sv. Nikole.

Na pitanje hoće li se kandidirati za novi gradonačelnički mandat ili za župana Jelić je odgovorio da još promišlja gdje može najviše dati zajednici i ostvariti sebe te da predsjednik Karamarko nije prihvatio njegov prijedlog da se posveti samo radu u stranci.

Kolaković je rekla kako su Predsjedništvo i Glavni odbor HSS-a već odlučili da se na državnoj razini neće potpisivati koalicije te da je politika suradnje prepuštena izbornim jedinicama - regionalnim i lokalnim organizacijama. Županijska i Gradska organizacija HSS-a već su odlučile da će HSS-u prvi partner biti i dalje HDZ zato što su u koaliciji dobro surađivali tri i pol godine te zato što su obje stranke demokršćanskoga svjetonazora i ideološki bliske, rekla je i najavila potpisivanje sporazuma u idućih desetak dana.

"Lokalni su nam izbori blizu, možda i ne znamo koliko jer se govori i o mogućnosti prijevremenih izbora", rekla je Kolaković.

O osuđujućoj presudi Ivi Sanaderu Jelić je rekao kako mu "osobni moral nalaže da ne baca kamen ni na koga", ali, dodao je, ta je presuda "na dobrobit nacije" i upozorenje svima onima koji se bave politikom da se "trebaju znati othrvati svakodnevnim napastima".

Kolaković je pak o osudi rekla: "Svakome prema zaslugama." Dodala je da je osuda Ive Sanadera niti žalosti niti veseli.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙