FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reagiranje dubrovačko-neretvanskog HDZ-a na izjave s jučerašnje sjednice Vlade RH

Autor: hspa
DUBROVNIK, 9. studenog 2012. (Hina) - Dubrovačko-neretvanski HDZ razočaran je stajalištem iznesenim na jučerašnjoj sjednici Vlade RH o prijedlogu rezolucije o načelima prometnog povezivanja te županije te s tim u vezi podsjeća na deklaraciju kojom su u srpnju ove godine u Dubrovniku svi saborski zastupnici i stranački čelnici od nje tražili da se izgradnjom Pelješkoga mosta riješi problem prometne povezanosti s jugom.

Držimo da je osobito razočaravajući način na koji je predsjednik vlade Zoran Milanović komentirao predloženu rezoluciju te se neprimjerenom i bahatom retorikom gotovo izrugao sasvim opravdanom traženju stanovnika s juga države, navodi se u priopćenju dubrovačko-neretvanskog HDZ-a i dodaje kako također zabrinjavaju stajališta ministra Siniše Hajdaša Dončića i ministrice Vesne Pusić izrečena na taj sjednici jer se pokazalo da su oni spremni podcijeniti i izgubiti iz vida stajalište čelnika svojih stranaka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Zato smatramo potrebnim podsjetiti na sadržaj povijesne deklaracije koju su u srpnju ove godine u Dubrovniku svi saborski zastupnici i stranački čelnici, među kojima i HNS-a, SDP-a i HSU-a, zajedno s akademskom zajednicom i nevladinim udrugama od vlade među ostalim zatražili da riješi problem prometne povezanosti na jedan jedini način koji jug smatra dobrim - mostom kopno-Pelješac, podsjeća se u priopćenju.

"Skrivajući se iza jučerašnjih teza kako je u ovom slučaju riječ o potpaljivanju strasti i širenju straha, vlada takvim napadima želi samo prikriti svoja višemjesečna lutanja u traženju rješenja za prometno povezivanje Dubrovačko-neretvanske županije", stoji među ostalim u priopćenju Županijskog odbora HDZ-a, koji vladu još jedanput poziva da to turistički važno područje prometno poveže s ostalim dijelovima države i time osigura daljni razvitak Dubrovačko-neretvanske županije.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙