FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodočašće i paljenje svijeća za Vukovar u BiH

Autor: slek
MOSTAR, 17. studenog 2012. (Hina) - U središtima dvadesetak općina u Bosni i Hercegovini u subotu navečer su zapaljene svijeće u spomen sjećanja na 21. godišnjicu pada Vukovara, a više bivših pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane odlučilo je organizirano otići u Vukovar.

Iz Brčkog i Orašja su pješke krenule kolone više desetaka članova udruga dragovoljaca, veterana i vojnih invalida domovinskog rata HVO-a.

“Prije svega želja da svojim pješačenjem do Vukovara danas odamo jednu počast žrtvama, ljudima koji su ugradili svoje živote u slobodu hrvatskoga naroda dakle svim žrtvama domovinskoga rata, naravno i nevinim civilima koji su stradali u Vukovaru,“, rekao je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO-a Brčko Distrikta Mijo Josipović.

Prije polaska sudionike kolone je blagoslovio velečasni Veselko Župarić, dok su na spomeniku poginulim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće.

U više općinskih središta u organizaciji udruga iz Domovinskog rata zapaljene su svijeće i položeni vijenci. Duž Vukovarske ulice u Mostaru zapaljeno je stotine svijeća, kao i u prozorima obiteljskih kuća.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙