FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni Dani mladog maslinovog ulja

Autor: dspo
VODNJAN, 16. studenog 2012. (Hina) - Ovogodišnji 8. dani mladog maslinovog ulja otvoreni su danas u Vodnjanu, a trodnevna manifestacija okupila je osamdesetak izlagača s više od 200 uzoraka maslinovog ulja.

Osim proizvođača ulja do nedjelje će se predstaviti maslinari, proizvođači sireva, pršuta, suvenira od maslinovog drveta, proizvoda od lavande i mnogih drugih.

Obraćajući se sudionicima manifestacije gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović podsjetio je kako je ova manifestacija započela skromno prije osam godina te kako je interes iz godine u godinu bio sve veći.

"Maslinovo ulje je simbol mira pa neka i ovaj dan bude posvećen mislima mira, prijateljstva i ljubavi svima koji žive u ovoj zemlji bez obzira na vjeru, naciju i spol", poručio je istarski župan Ivan Jakovčić dodavši kako se u posljednjih 20 godina "modernoj Istri dogodila predivna priča koja je uspjela kako je i zamišljena".

Na sajmu, uz izlagače iz Hrvatske, prvi put sudjeluju gosti iz Srbije sa šljivovicom, te iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije.

(Hina) xdspo yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙