FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK traži novi natječaj za otkup mandarina

Autor: rbel
ZAGREB, 26. listopada 2012. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK), u cilju zaštite prava svojih članova, traži od Ministarstva poljoprivrede poništenje javnog natječaja za sufinanciranje troškova otkupa mandarina berba 2012. te ponavljanje tog javnog natječaja u kojem će pravo sudjelovanja imati i obrtnici, objavljeno je danas iz HOK-a.

Iz HOK-a navode kako Ministarstvo poljoprivrede već godinama provodi javne natječaje za sufinanciranje otkupa voća i svake godine pri objavi natječaja za sufinanciranje otkupa mandarina "krši odredbe zakona i Ustava, jer obrtnici nemaju pravo sudjelovanja u natječaju, već samo pravne osobe".

Napominju da kada su u pitanju javni natječaji za sufinanciranje otkupa ostalog voća, Ministarstvo poljoprivrede poštuje Ustav i zakone i dopušta obrtnicima sudjelovanje u natječaju.

Dodaju kako je Hrvatska obrtnička komora u više navrata pismeno upozoravala Ministarstvo na kršenje zakonskih i ustavnih prava obrtnika otkupljivača mandarina, no bez uspjeha, a tako je i ove godine.

Pozivajući se na odredbe Ustava i zakona iz HOK-a ističu kako je "neosporna činjenica da hrvatski pravni sustav apsolutno izjednačava poduzetnika pravnu osobu i poduzetnika obrtnika pred zakonom i pred Ustavom".

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙