FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sufinanciranje znanstveno-istraživačkih projekata u poljoprivredi

Autor: tper
ZAGREB, 13. studenog 2012. (Hina) - Ugovore o sufinanciranju 41 novog znanstveno-istraživačkog projekta u poljoprivredi potpisao je danas ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Po 11. natječaju Vijeća za istraživanja u poljoprivredi (VIP) za podnošenje ponuda za razvojna i primijenjena istraživanja u poljoprivredi i ruralnim područjima odobreno je sufinanciranje 41 projekta ukupne vrijednosti 5,5 milijuna kuna, sa iznosom sufinanciranja od 3,8 milijuna kuna

Na natječaj koji je trajao od 9. srpnja do 7. rujna pristiglo je ukupno 55 prijava od kojih su 53 zadovoljile formalne uvjete natječaja te su upućene na znanstvenu i stručnu recenziju, a odobreno je sufinanciranje 41 projekta, rečeno je.

U natječaju su bila ponuđena dva prioritetna područja istraživanja - poljoprivredna proizvodnja u uvjetima klimatskih promjena (10 izabranih projekata) te povećanje konkurentnosti u poljoprivrednoj proizvodnji (31 izabrani projekt).

Jakovina je kazao kako su kroz rad VIP-a u razdoblju od 2003. do 2011. sufinancirana 133 istraživačka projekta ukupne vrijednosti 30,5 milijuna kuna.

VIP potiče strateška poljoprivredna istraživanja koja imaju za cilj primjenjivost rezultata istraživanja na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙