FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 13. studenog

Autor: tper
ZAGREB, 12. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 13. studenog.

ZAGREB - Međunarodna konferencije "Perspektive rada i poslovanja na zajedničkom tržištu EU - fokus na prometu, metalskoj industriji i graditeljstvu" održat će se u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert. Konferencija će pokušati dati odgovore na pitanja hoće li ulazak na jedinstveno tržište EU riješiti sve gospodarske probleme ili trebamo sami učiniti određene intervencije i zaokrete u ekonomskoj politici, nosi li razvoj sektora u EU novo zapošljavanje i nove prilike za investicije itd. (9,15 sati, Hotel Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1).

ZAGREB - Panel na temu "Kako će Hrvatska (p)ostati turistička zvijezda u EU?", koji se održava u sklopu VERN Foruma, uvodnim će izlaganjem otvoriti ministar turizma Veljko Ostojić. Na panelu će biti riječi o rezultatima ovogodišnje turističke sezone, prednostima hrvatskog turizma pred konkurencijom itd.(12,00 sati, VERN, Importane Galleria).

ZAGREB - Ugovore o sufinanciranju 41 novog znanstveno-istraživačkog projekta u poljoprivredi potpisat će ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Po 11. natječaju Vijeća za istraživanja u poljoprivredi za podnošenje ponuda za razvojna i primijenjena istraživanja u poljoprivredi i ruralnim područjima odobreno je sufinanciranje 41 projekta ukupne vrijednosti 5,5 milijuna kuna, sa iznosom sufinanciranja od 3,8 milijuna kuna (13,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Predstavnici Matice hrvatskih sindikata održat će konferenciju za novinare sa temama "Novi pritisci na prava ljudi i nove zabrinjavajuće poruke iz vlasti" i "Porezna politika koja pogoduje bogatima" (11,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka na konferenciji za novinare najavit će daljnje mjere koje planiraju poduzeti proizvođači mlijeka (11,00 sati, ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, Ulica Grada Vukovara 78).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙