FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje zimsko održavanje cesta u Osječko-baranjskoj županiji

Autor: ivuc
OSIJEK, 14. studenog 2012.(Hina) - Osječka tvrtka "Cesting" spremna je za operativni program zimsko održavanje cesta, a u sklopu provedbe tog operativnog programa od sutra će održavati 1364 kilometra državnih, županijskih i lokalnih cesta u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestili su danas u Osijeku predstavnici te tvrtke, Hrvatskih cesta i drugih institucija uključenih u taj program.

Direktor "Cestinga" Marko Bagarić rekao je da će u zimsko održavanje cesta biti uključeno 88 vozila, kamiona, utovarnih strojeva i kombija s posipačima.

Dodao je kako na zalihama trenutačno ima 1572 tone soli, a ugovorena je nabava još 6350 tona, što bi, uz kalcijev klorid, trebalo biti dovoljno za zimsko održavanje cesta.

Podsjetio je kako, zbog zakonskih izmjena, "Cesting" na osječkome području ove zime održava oko 70 kilometara manje jer su dio županijskih i lokalnih cesta preuzele jedinice lokalne samouprave, to jest gradovi s više od 35.000 stanovnika i gradovi koji su sjedišta županija.

Načelnik osječke postaje prometne policije Borislav Vukušić rekao je kako su se 33 prometne nesreće, od njih 327 prošle zime na osječkome području, dogodile zbog leda i snijega na kolnicima.

Dodao je kako u osam slučajeva vozila nisu imala propisanu zimsku opremu, zbog čega je protiv vozača pokrenut prekršajni postupak.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙