FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zahtjev za gradnju pristupnih cesta na području Opatije

Autor: hsup
OPATIJA, 18. listopada 2012. (Hina) - Pristupne ceste koje bi povezale mještane nekoliko naselja na području Grada Opatije s glavnom prometnicom od Matulja do tunela Učka, nisu izgrađene ili rekonstruirane, pa se mještani izlažu opasnostima ili su prisiljeni do svojih kuća putovati desetak kilometara dulje, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Mjesnog odbora Veprinac - Učka, Igor Puž.

Puž, koji je i opatijski gradski vijećnik Akcije mladih, naglasio je kako Grad Opatija nije ispunio obveze koje je preuzeo u dogovoru s tvrtkom Bina Istra, koncesionarom tunela Učka i ceste od Matulja do tunela, tj. Istarskog ipsilona.

Konferenciju za novinare sazvao je na prometnom čvoru Anđeli, na glavnoj prometnici od Matulja do tunela, kazavši da je Bina Istra izgradnjom tog čvora ispunila svoj dio dogovora, ali da Grad Opatija nakon toga nije izgradio pristupne ceste.

Naveo je da je trebalo izgraditi pristupnu cestu od naselja Slavići do Kolavića, budući da je naselje Kolavići povezano sa čvorom Anđeli, a Slavići nisu, pa mještani Slavića, primjerice za Rijeku, putuju desetak kilometara više, a otežana im je dostava teretnim vozilima.

Podsjetio je kako nije rekonstruirana ni uska, nepregledna i opasna cesta Vas-Zadka koja je spojena na čvor Anđeli. Tu bi cestu, koja spaja "staru" cestu za Učku s glavnom prometnicom i sada ju koriste mještani Veprinca za izlazak na čvor Anđeli, trebalo rekonstruirati ili izgraditi novu, dodao je.

Želimo podsjetiti aktualnu gradsku vlast Opatije da je najveći opatijski Mjesni odbor Veprinac – Učka sastavni dio našeg grada, istaknuo je Puž, napomenuvši da mještani svih navedenih naselja svakodnevno putuju na posao ili školu u Rijeku, Opatiju i drugdje.

Puž je još podsjetio i da mještani Benčinića, koji pripadaju Općini Matulji, također nemaju rješeno pitanje izlaska na istu glavnu prometnicu te da na nju izlaze na neprimjerenom, opasnom i neuređenom izlazu.

(Hina) xhsup ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙