FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RWE zaključio tromjesečje u plusu, povisio prognozu godišnjeg EBITDA

Autor: mkuz
FRANKFURT, 14. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Njemački dobavljač električne energije RWE u srijedu je izvijestio da je treće tromjesečje zaključio s neto dobiti, povisivši prognozu godišnje EBITDA.

Neto dobit iznosila je u trećem tromjersečju 296 milijuna eura (376,5 milijuna dolara), u odnosu na gubitak od 174 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine. Prihodi su također porasli, na 11,27 milijardi eura, s prošlogodišnjih 10,71 milijardu eura.

U devetomjesečnom razdoblju zaključno s rujnom neto dobit uvećana je oko 33 posto, na 18,8 milijardi eura, dok je dobit prije poreza, deprecijacije i amortizacije EBITDA bila viša osam posto i iznosila je 6,7 milijardi eura.

Prošle je godine grupu pogodila odluka njemačke vlade o odustajanju od nuklearne energije. Ovogodišnji dobri rezultati pripisuju se i poboljšanju u odjelu za trgovinu.

Tako je u devetomjesečnom razdoblju kompanija više nego prepolovila gubitke u tom odjelu, napominjući da je zaključila pojedine pregovore u sporovima oko ugovorenih cijena plina, iako su određeni važni razgovori još otvoreni.

Ugovori o isporuci plina veliki su problem za europske dobavljače koji kupuju taj energent prema dugoročnim ugovorima sklopljenima s proizvođačima poput Gazproma i Statoila u razdoblju visoke razine cijena a sada ih moraju prodavati građanima po nižim cijenama.

Za cijelu 2012. grupa očekuje EBITDA u najmanju ruku na razini prošle godine. U kolovozu procijenili su da će biti u visini prošlogodišnje, što bi značilo da će iznositi 8,5 milijardi eura.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙