FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carlsberg potvrdio prognoze, povećao udio u ruskom tržštu

Autor: mkuz
KOPENHAGEN, 7. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Danski proizvođač piva Carlsberg izvijestio je u srijedu o 10-postotnom rastu tromjesečne operativne dobiti, potvrdivši ujedno prognozu za cijelu godinu zahvaljujući povećanju udjela u ruskom tržištu.

Operativna dobit prije jednokratnih stavki porasla je tako na 3,6 milijardi danskih kruna (618 milijuna dolara) i nešto je niža no što su analitičari očekivali. Neto prihodi uvećani su osam posto, na 18,8 milijardi kruna.

Prilagođena neto dobit porasla je sedam posto, na 2,15 milijardi kruna.

Poput drugih pivara, i Carlsberg nastoji ublažiti utjecaj slabog gospodarskog rasta u Europi i žestoke konkurencije na razvijenim tržištima pojačanom orijentacijom na tržišta u nastajanju i povećanjem cijena. Donedavno su poziciju danske kompanije u Rusiji pritiskale povećane trošarine i nastojanja vlade u Moskvi da regulativom obuzda pošast alkoholizma.

U trećem je tromjesečju Carlsberg uspio povećati udio u ruskom tržištu, na 38,9 posto, s 37,9 posto koliko je iznosio u prethodna tri mjeseca.

"Posebno je pozitivna vijest da u Rusiji ponovo bilježimo rast", zaključio je izvršni direktor Jorgen Buhl Rasmussen.

Carlsberg je potvrdio prognozu po kojoj bi godišnja operativna dobit prije posebnih stavki trebala ostati na razini prošlogodišnje, kada je iznosila 9,82 milijarde danskih kruna.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙