FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

E.ON poslovao s gubitkom u trećem kvartalu; snizio prognoze dobiti za 2013.

Autor: vmom
BERLIN, 13. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Njemački dobavljač plina i električne energije E.ON u utorak je izvijestio o gubitku u trećem tromjesečju i snizio prognoze dobiti za iduću godinu, navodeći kao glavne razloge gospodarske neizvjesnosti i strukturalne promjene u sektoru energetike.

E.ON je u trećem tromjesečju ostvario gubitak od 179 milijuna eura, dok je u istom razdoblju lani ostvario neto dobit od 173 milijuna eura, objavila je njemačka kompanija.

Gubitak u E.ON-u pripisuju troškovima u različitim dijelovima poslovanja, ukupne vrijednosti 1,2 milijarde eura, a ističu i općenito pogoršano poslovno okruženje i regulatorne intervencije.

U trećem tromjesečju prihodi su mu uvećani na 28,23 milijarde eura, s 24,46 milijardi eura u istom razdoblju godine ranije.

Temeljem rezultata poslovanja E.ON upozorava da ranije zacrtana temeljna neto dobit u 2013. u rasponu od 3,2 do 3,7 milijarde eura više nije ostvariva, s obzirom na značajne gospodarske neizvjesnosti i strukturalne promjene u energetskom sektoru.

E.On se suočava s golemim izazovima, poglavito u sektoru proizvodnje električne energije, kazao je čelnik kompanije Johannes Teysen, dodajući kako kompanija razmatra mogućnost prodaje pojedinih dijelova imovine.

U prvih devet mjeseci neto dobit poskočila je na 2,73 milijarde, s 864 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine, dok su prihodi uvećani na 93,63 milijarde eura, sa 77,51 milijarde eura, objavila je njemačka kompanija u poslovnom izvješću.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙