FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka obećala pomoć Srbiji

Autor: vili
BEOGRAD, 9. studenog 2012. (Hina) - Ravnateljica Svjetske banke za jugoističnu Europu Jane Armitage priopćila je u petak u Beogradu da će ta banka osigurati 400 milijuna dolara Srbiji za potporu državnom proračunu u 2013. godini, uz uvjet da Srbija prije toga postigne dogovor s Međunarodnim monetarnim fondom.

Tjekom posjeta izaslanstva Srbiji, Armitage je u petak novinarima u Beogradu navela procjenu da se za 2012. Srbiji prognozira pad bruto domaćeg proizvoda od 1,5 posto, po čemu je Srbija u najlošijem položaju u susjedstvu.

Prije nego dobije prvi obrok pomoći od 100 milijuna dolara, Svjetska banka očekuje da Srbija "brzo postigne novi sporazum sa MMF", istaknula je Armitage na tiskovnoj konferenciji u Beogradu.

Armitage je objasnila da je program sa MMF, kao uvjet za pomoć Svjetske banke, standardna procedura, jer je uvjet i za druge zemlje da MMF povoljno ocijeni srednjoročne makroekonomske perspektive svake države

Pomoć koju će Svjetska banka osigurati srbijanskom državnom proračunu za 2013. godinu namijenjena je potpori u provođenju reformi javnih rashoda.

(Hina) xvili yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙