FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka obećala pomoć Haitiju u borbi sa siromaštvom

Autor: vrad
PORT-AU-PRINCE, 7. studenog 2012. (Hina/AFP) - Predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim koji boravi u službenom posjetu Haitiju, obećao je pomoć te ustanove u suzbijanju krajnjeg siromaštva u zemlji koju je 2010. poharao razoran potres a 2012. olujno nevrijeme koje je sa sobom donio uragan Sandy.

Kim koji je govorio na simpoziju što su ga organizirale vlasti radi suzbijanja siromaštva, obećao je usto da će poduprijeti obnovu zemlje pa je u tom smislu s premijerom Laurentom Lamotheom potpisao ugovor vrijedan 125 milijuna dolara.

"Haiti uživa odlučnu potporu međunarodne zajednice koja je spremna na iznimne napore kako bi poduprla pozitivne promjene", kazao je.

Pozvao je čelnike Haitija da osnaže stabilnost domaćih ustanova, otvaraju radna mjesta, poboljšaju osnovne usluge i ožive privatni sektor, što sve može utjecati na suzbijanje siromaštva.

"Kao banka koja nudi rješenja, odlučni smo u nakani da podupremo napore Haitija i učinimo sve radi suzbijanja siromaštva", rekao je predsjednik Svjetske banke.

Premijer Lamothe je pak rekao da je pred vladu postavio cilj smanjiti stopu siromaštva u zemlji s 51 na 40 posto do 2016.

"Naslijedili smo teško stanje gdje više od polovice stanovništva živi s manje od 40 gurda (1 dolar) na dan. To se više ne može trpjeti", istaknuo je.

Predsjednika Svjetske banke je tijekom njegova 48-satnog boravka na Haitiju primio predsjednik Michel Martelly a sastao se i s predstavnicima privatnog sektora i civilnog društva.

(Hina) xvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙