FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Edukacija za postrojbe opće namjene civilne zaštite

Autor: mbuj
ZAGREB, 8. studenog 2012. (Hina) - Za mjesec dana trebala bi početi edukacija za postrojbe opće namjene civilne zaštite u Zagrebu, najavio je danas na konferenciji za novinare pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Na poticaj zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) počinje pilot-projekt edukacije za postrojbe opće namjene civilne zaštite u Zagrebu. Programi edukacije su u pripremi i očekujemo da će edukacija početi za mjesec dana, rekao je Kalinić.

Kako je riječ o ljudima koji su većinom zaposleni, edukacija će se provoditi subotama i trajat će osam sati, a nakon uvodnog dijela predviđen je rad u manjim skupinama, dodao je.

Istaknuo je kako će se program prilagoditi specifičnim ugrozama koje prijete pojedinim gradskim četvrtima, što znači da će, primjerice, za postrojbe iz gradskih četvrti kroz koje prolazi Sava posebna pozornost biti usmjerena na poplave ili zaobalne vode, a za postrojbe iz gradske četvrti Podsljeme, Stenjevec i Vrapče govorit će se više o klizištima. Za postrojbe iz Donjega grada, Gornjega grada i Maksimira govorit će se o potresima, a za Dubravu, Pešćenicu, Žitnjak i Sesvete obrađivat će se tehničko-tehnološke nesreće.

Na kraju tečaja svi će pripadnici dobiti i "uvjerenje o završetku tečaja", rekao je Kalinić.

Stajalište Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba jest da svaki obveznik civilne zaštite, osim radne opreme koju taj ured nabavlja u skladu s mogućnostima, mora dobiti i osnovna znanja o zadaćama i strukturi civilne zaštite, ocijenio je pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Od glasnogovornice Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba Kristine Martinović doznaje se da Zagreb ima 1700 pripadnika postrojba opće namjene civilne zaštite. U svakoj gradskoj četvrti je stotinjak ljudi.

(Hina) xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙